İstanbul ” murad” ına, Kanal İstanbul projesi “Murat” ına kavuşacak mı…?

Küçücük bir ufuk turu yapalım :

A – Kısa süre sonra Kanal İstanbul gündeme girecektir. Gösterilen: ” Depreme hazırlık için kentsel dönüşüm” ki, doğru söylemdir. Görünmeyen ; Kanal İstanbul projesidir, Bana göre.

Gelsin gündeme Kanal İstanbul projesi… Montreaux ( Montrö) Boğazlar Sözleşmesi (1936) canlı yayın tartışmaları.. Göreceksiniz ne deha tarihçilerimiz, uluslararası ilişkiler uzmanlarımız, HERŞEYOLOGlarımız varmış.

Bir kısmını her gün farklı kanalları dolaşırken göreceğiz. Öyle deryalar…

ABD’nin 1953 yılından bu güne Montrö’yü değiştirmeye çalıştığını, Türkiye’ ye sürekli baskı yaptığını, Her fırsatta gündeme getirdiğini ( tıpkı Patrikhane’ye ekümenlik konusunda olduğu gibi..) hatırlatıyorum…

İki paragraf önce üç nokta bu nedenle konuldu. Bakan olarak Murat Kurum başarılı değildi bana göre. Bu durumda neden İstanbul adayı yapıldı?

Başkalarına göre başarılı demek ki,,, Ben yanlış değerlendirmiş olabilirim veya “normal olarak” her siyasi parti de olduğu gibi Bizim bilemediğimiz parti içi dengeler var”.

B – İstanbul’ un yazılmayan ancak “yaşanan” bir özelliği var : İstanbul ‘u yöneten Türkiye’mizi yönetmeye potansiyel aday olur her zaman. Bu durumda SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN SONRAYA AKP genel başkanlığı adaylığına hazırlık yapılıyor ( hazırlanıyor) olabilir mi?

Benimkisi ” Şeytanın gör dediği” gibi…

Fikir jimnastiği. Fakaaat 2009’da ” Ahmet Davutoğlu başbakanlığa, R. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığına hazırlanıyor” deyip kitabımda yazmıştım “amma abarttın, salladın!!” demişlerdi…

Bu yerel seçimde yukarıda yazdığım gerekçelerle İstanbul büyük şehir belediye başkanlığı seçimi diğer yerel seçim bölgelerini ” gölgede” BIRAKACAKTIR ( ANKARA hariç).

C – Futbol nasıl sadece futbol değilse İstanbul ‘da sadece İstanbul değildir..

Yoksa ne işi olurdu İngiltere büyükelçisinin E. İmamoğlu’ yla yemekli buluşmada.” Arkadaşlardır, buluşmuşlardır” demezsiniz her halde. Üstelik İstanbul bu yemek sırasında kar mücadelesi veriyordu…

Emperyalist devletlere göre ” Türkiye, Türklere bırakılamıyacak kadar değerlidir” ( Arnold Toynbee).

D – Bütün ” tarikatların” İstanbul’un bir semtini paylaşmaları.. da;” İki politik karşı cepheden” İstanbul ‘un önemini gösteriyor. Burada bir ifade yanlışı yaptım; Milli(!) Eğitim Bakanımıza göre bunlar tarikat ” değil” STK’dırlar. Ben de Mimar Sinan’ın öğretmeniyim..

E – Bilinç altı, bilinç üstü bugünden seyredin propaganda ve ” gizli iknâ” yöntemlerini, bombardımanlarını;

Adına sosyal medya denilen yerlerde.., TV’lerde, Müslümanlar için değerli gün ve zamanlarda çekim yaptırılan görüntülerde, Hatta Gazze- İsrail savaşında.